Despre noi

Scurtă descriere a CIT ONE

CIT ONE își propune să fie cel mai apreciat furnizor de servicii integrate de transport, procesare și depozitare valori de pe piața românească, recunoscut pentru profesionalism, siguranță și inovație. Adăugăm valoare clienților noștri prin oferirea de servicii cu grad înalt de flexibilitate și orientate către nevoile lor. Clienții pe care îi deservim sunt atât instituții financiare cât și clienți corporate, iar serviciile pe care le oferim sunt susținute de o rețea națională de centre de procesare care dețin infrastructura necesară ce răspunde nevoilor clienților noștri în ceea ce privește procesarea și transportul valorilor cât și întreținerea automatelor bancare.

Scurt Istoric

Compania CIT One a fost înființată în 2009, ca o societate cu răspundere limitată, sub denumirea de BCR Procesare, beneficiind de suport logistic al Grupului BCR și de personal calificat în gestionarea numerarului din sistemul bancar. În martie 2015, BCR Procesare se transformă în CIT One fără a schimba structura acționarilor. Tot în 2015, CIT One este licențiat ca o companie dedicată de securitate specializată în transportul de valori. În 30.09.2020, forma juridică a CIT One s-a schimbat de la o societate cu răspundere limitată la o societate pe acțiuni, în structura acționariatului CIT One intrand, alături de Banca Comercială Română S.A., și BRD Groupe Société Generale S.A. si Raiffeisen Bank S.A.

Conducerea CIT ONE

CIT One este o societate administrată în sistem dualist, de către Directorat și Consiliul de Supraveghere.

Conducerea executivă a societății este asigurată de Directorat, format din:

• Razvan Marian Ghelmeci – Director Executiv

Răzvan Marian Ghelmeci s-a alăturat echipei CIT One în martie 2015, ca Director Operațional interimar și a fost numit Director Executiv în noiembrie 2015. Înainte de a se alătura CIT One, Razvan a lucrat în cadrul BCR timp de 10 ani, unde a ocupat diverse funcții pe audit și operațiuni, inclusiv aceea de Director Executiv Direcție, după contribuții semnificative în procesul de operațional al BCR. Razvan deține un masterat în finanțe și bănci emis de Academia de Studii Economice din București și este expert contabil autorizat (ACCA), auditor intern certificat (CIA) și auditor certificat de sisteme de informații.

• Octavian Călin Mârza – Director Operațiuni

Octavian Călin Mârza a fost numit în funcția de Director Operațiuni al CIT One în noiembrie 2015. În acest rol, acesta este responsabil pentru operațiuni, servicii comerciale și servicii pentru clienți. Înainte de a se alătura CIT One, Octavian a lucrat mai mult de 12 ani în cadrul unei societăți specializate in procesarea si transportul de numerar, unde a ocupat diverse funcții, inclusiv aceea de Director Executiv pentru activitatea de numerar, Director General și Chief Operating Officer pentru toate cele trei linii de activitate ale companiei. Octavian deține o diplomă de licență în studii economice - informatică pentru managementul afacerilor de la Universitatea Română Americană, un master în managementul afacerilor comerciale și a studiat comunicarea managerială și resursele umane la Școala Națională de Științe Politice și Administrație Publică. Octavian este certificat în toate calificările necesare pentru activitatea unei companii de securitate.

• Rodin Calomfirescu – Director Securitate

Rodin Calomfirescu a fost numit Director de Securitate al CIT One în martie 2020. În acest rol, el este responsabil pentru toate activitățile de securitate conexe: operațiuni, securitate fizică și IT, securitate electronică și prevenirea fraudei. Înainte de a se alătura CIT One, Rodin a deținut diverse roluri în agențiile de aplicare a legii (în calitate de ofițer de informații și coordonator al unei echipe de investigații anticorupție), bancare (șef antifraudă, Director de Securitate Europa Centrală și de Est, Chief Security Manager), consultanță (Senior Manager) și membru al Consiliului de supraveghere pentru o companie de stat română. Rodin are o diplomă de licență în drept, o diplomă de master în managementul securității frontierelor și două diplome: înalt angajat public și detectarea comportamentului simulat.

Principiile CIT ONE – Guvernanta corporativă

Politica CIT One privind guvernanța corporativă

Pentru CIT ONE (“Societatea”), guvernanţa corporativă reprezintă un element cheie al succesului afacerii sale. CIT One răspunde aşteptărilor acționarilor săi printr-un sistem integrat de valori, principii şi reguli care îi asigură funcţionarea într-un mod responsabil, transparent şi specific.

CIT ONE îşi desfăşoară activitatea într-un cadru de guvernanţă corporativă care corespunde cerinţelor legale şi de reglementare ale cadrului legislativ din România, precum şi celor mai bune practici internaţionale în domeniu.

Pentru a face faţă provocărilor şi a valorifica avantajele competitive câştigate prin experienţa acumulată până în prezent, CIT ONE a stabilit obiective în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă care sunt concentrate, în primul rând pe:

• adaptarea la cele mai recente schimbări; • consolidarea încrederii acționarilor; • accelerarea procesului de decizie şi execuţie; • procese şi capacităţi de guvernanţă corporativă clar definite şi comunicate; • un management îmbunătăţit al riscurilor; • alinierea la cerinţele şi standardele legale.

CIT One a implementat politici prin care asigură respectarea celor mai înalte standarde de integritate personală și profesională în toate aspectele activităților, în conformitate cu legile, reglementările interne și practicile aplicabile industriei de profil.

Codul de Etică

Codul de etică descrie ansamblul de valori, principii si norme etice necesare pentru respectarea demnităţii, integrităţii, precum şi pentru asigurarea unor raporturi echitabile atât între angajaţii CIT One, cât şi în raporturile cu societatea în ansamblu. Codul de Etică urmăreşte promovarea valorilor şi principiilor etice în cadrul CIT ONE în vederea creşterii calităţii serviciilor oferite şi a protejării reputaţiei Societății.

Politica Anticorupție

CIT One acționează într-un mod proactiv, manifestând toleranță ZERO în raport cu orice faptă sau suspiciune de corupție. Mai jos regăsiți un extras din Politica Anticoruptie a CIT One.

Politica Anticorupte CIT One